Home › Jeugd › Verslagen en foto's

Verslagen en foto's

Bericht van de jeugdcommissie

 

De jeugd van Eindenhout was en is nog volop in beweging. Even een terugblik. 

De voorjaarscompetitie. De teams waren leuk, er werd gestreden en de jongens t/m 14, Heren 1 en Gemengd zondag 1 (beide teams met oudere jongeren) zijn kampioen geworden. Nogmaals proficiat. de huldiging heeft al plaatsgehad. 

Dan waren er tot aan de zomervakantie er iedere donderdag van 17.30 uur tot 19.00 uur de altijd gezellige en inspirerende jeugdavonden, voor de jongere jeugdleden onder leiding van Jolijn en Joachim. Spelletjes, balletje slaan en als je wint een ijsje halen bij Johan.

Het OuderKind toernooi met als thema ‘lekker faud’  trok weer kinderen met ouders en grootouders in lekker foute outfits naar de baan. In de ochtend streden je jongere kinderen tegen elkaar en elkaars ouders, in de middag was de oudere jeugd aan de beurt. Zonnig en gezellig!

Dit jaar werd voor het eerst Funmasters georganiseerd. Een event vanuit de KNLTB om vooral oudere jeugd op de baan te houden. De opkomst was jammergenoeg niet zo hoog, maar het enthousiasme onder de deelnemers wel. Dat geldt nog meer voor de aansluitend door het jeugdbestuur georganiseerde griezelavond. Na een griezelfilm het aardedonkere bos is voor een echte griezel speurtocht. Grandioos.  

De Jeugddag. Traditioneel op de eerste zaterdag van het Eindenhout Open. Een dozijn jonge jeugd mocht zich lekker uitleven bij de Poldersport. Lekker met z’n allen pittige parcoursen afleggen en zodra het kan in het water of de modder springen.

En nu ik dit stukje schrijf is het EJO, het Eindenhout Jeugd Open volop aan de gang. Er zijn veel partijen gepland en gespeeld. Het is warm, maar met emmers water en sponzen naast de baan zorgt de wedstrijdleiding dat er enige verkoeling voor de deelnemers is. Na de wedstrijd gaat het natuurijk door, ik noem alleen even het watergevecht en de pannenkoeken van Johan.

En dan ligt het nu even stil gedurende de zomervakantie weken. Op de banen zal het vanwege de vakantie ook wel eens wat rustiger zijn, dus voor alle jeugdleden die in de buurt zij: grijp je kans, daag iemand uit en ga lekker de baan op! Ben je meteen getraind voor het toernooi tijdens het jeugdkamp of als je niet mee gaat voor de clubkampioenschappen. We verwachten natuurlijk dat alle jeugdleden zich inschrijven!! Want ook al is het voor sommigen misschien een beetje spannend, het is ook verschrikkelijk leuk! Dus doen.

 

Voor de echte doorzetters, het Vroege Vogels toernooi, warming up in de speeltuin, daarna tennissen op alle banen om 7 uur in de ochtend en dan een heerlijk ontbijt.

 

 

COMPETITIEVERSLAGEN

 

Door Jennifer Batchelor:

Vrijdag 16 april gingen we voor de eerste keer uit spelen, daarvoor moesten we naar Zwanenburg naar de club Lucky Strike. Op de heenweg scheen het zonnetje en iedereen had zin om te spelen (en te winnen) dus het was erg gezellig. De dubbels hebben we helaas verloren, maar wel na twee spannende tiebreaks gespeeld te hebben. Toen de enkels begonnen, werd het weer wel wat minder maar dat heeft ons er niet van weerhouden om er vol voor de te gaan! Eva heeft dan ook haar enkel gewonnen, maar ik heb helaas verloren na een erg lange wedstrijd. Voor mij was het extra jammer, want ik verloor van een klasgenootje. Maar we zitten in een poule met maar vijf teams, dus over een paar weken hebben we nog een kans!

Door Madelief Blank:

Vrijdag 8 april speelden wij tegen A.V.T. Diemen. A.V.T. staat voor augurken voor teletubbies, denk ik. De singles begonnen op tijd, er was van hun kant voldoende publiek, ze hadden ook een oud omaatje meegenomen. Zij schreeuwde het hardest. Voor mijzelf was de eerste single een emotionele ervaring. Er zat van alles in, een lach maar vooral ook tranen. Voor Dewi daarentegen was het een vreugdevolle belevenis, zij won haar single tegen een heuze hard hitter. Ondanks onze positieve wedstrijdmentaliteit, hebben we de dubbels helaas verloren. De afsluiting van deze eerste wedstrijddag werd met de tegenstander gevierd en opgeluisterd door een culinair hoogstandje van het echtpaar van Dijk: patat met limonade! Hoop dat het volgende week weer zo’n feest is.


Ogenblik a.u.b. ...